הרניה- לאחר ניתוח

דיון מתוך פורום  כירורגיה

24/11/2000 | 10:29 | מאת: כנען

הנני מבקש לשאול שתי שאלות לאחר שנותחתי לפני כשבועיים בניתוח בקע גדול ראשית- לעיתים לאחר יציאת קיבה אני מוצא מעט דם על נייר הניגוב האם זה מעיד על בעיה כלשהיא ? שנית- לפני הניתוח הלכתי למכון כושר תוך הקפדה לא להרחיב הבקע, מתי ניתן לחזור לפעילות זו ומה מותר לעשות ? הליכון בלבד ? אופניים ? תודה לתשובתך

24/11/2000 | 16:53 | מאת: ד"ר א. ויזר

שלום כנען מקווה שהינך חש טוב, דימום בפי טבעת יכול לנבוע מגורמים רבים, לרוב הוא מיציאות קשות ודמם מטחורים או פיסורה. מציע כי תקרא על כך במאמר שפורסם באתר שלנוhttp://www.doctors.co.il/surgery/cat/3/ בנוגע לחזרה לפעילות לאחר ניתוח מקובל לתת שבועיים עד שלושה להחלמה ואח"כ להמנע מפעילות מאומצת בין 3 עד 6 חודשים. דר' ויזר

מנהל פורום כירורגיה