דליות ברגליים

דיון מתוך פורום  כירורגיה

06/08/2000 | 15:52 | מאת: שרון

שלום, אני סובלת מגיל מאוד צעיר מדליות(תורשתי). טופלתי בכדורים שלא עזרו, משחה חיצונית, טיפול בהזרקות לתוך הווריד מספר פעמים ולפני 4 שנים גם ניתוח מקומי. זה עזר לתקופה קצרה, הורידים לא נעלמו לגמרי ויצאו חדשים במקומם, בולטים יותר. אני בהריון כעת ואני מודאגת מעניין הורידים. האם יש טיפולים חדשים וחדשניים שעדיין לא ניסיתי? תודה מראש, שרון

06/08/2000 | 18:15 | מאת: ד"ר ישראלית

שלום שרון אכן מדובר בבעיה מעצבנת שאין לה טיפול טוב . נראה לי כי עברת את כל הטיפולים ונותר רק ניתוח. בזמן הריון עקב הלחץ של הרחם על ורידי האגן יש החמרה בנושא ורידים ברגליים. בעת הריון מומלץ להרים רגלים, לאגוד עם אגדים ועוד. לאחר לידה ממליץ כי תתיעצי עם כירורג כלי דם לעבור ניתוח כריתה של הורידים השיטחיים - stripping. זה ניתוח גדול יותר ממה שאני חושב שעברת והוא יכול למנוע את התופעות לשנים רבות. לידה מוצלחת דר' ויזר

07/08/2000 | 21:14 | מאת: זאבה

אני בת 68 וסובלת לאחרונה מורידים בולטים ביותר ברגלים מנפיחות ומכאבים.רופא יעץ לי לעבור ניתוח.ברצוני לשאול האם זהו הפיתרון היחיד לבעיה זו ,מהם הסיכונים בניתוח זה והאם הבעיה אכן נפתרת כליל.

מנהל פורום כירורגיה