אולקוס

דיון מתוך פורום  כירורגיה

06/08/2000 | 12:39 | מאת: יניב בן יצחק

לפני שנה אובחן אצלי אולקוס וקיבלתי טיפול נגד הליקובקטר שהצליח אך הכאבים נשארו עברתי גרסוסקופיה לפני 5 חודשים וגילו שעדיין קיים הכיב אך החיידק אינו קיים , מאז אני נוטל LOSEC 20MG בהתחלה פעמיים ביום ולאחר צכן ועד היום פעם ביום חצי שעה לפני ארוחת ערב , הכאבים והצרבות עדיין קיימים ולא נראה לי שיש שיפור משמעותי כמו כן עברתי C.T שתוצאותיו היו תקינות לחלוטין.שאלתי היא : האם להמשיך ליטול LOSEC? האם האולקוס יעבור לבסוף או שאחיה איתו כל חיי? והאם שירות ביחידה קרבית יחמיר את מצבי? תודה מראש!

06/08/2000 | 18:20 | מאת: ד"ר ישראלית

שלום יניב. בנושא אולקוס= כיב התריסריון חלו בשנים האחרונות תהפוכות של ממש , נתגלה החיידק שציינת, התרופות השתפרו מאד הדבר הביא לכך שנתמעטו הניתוחים. בחירת האופציה הניתוחית היא רק במצבים שיש סיבוכים או שהטיפול התרופתי אינו מקל על המצב - כפי שנראה לכאורה במצב שאתה מתאר. כל מצב של מתח= "סטרס" נפשי עלול להחמיר את הסימפטומים, ולכן שרותך כחייל קרבי אינו תורם לבריאותך. אני ממליץ: 1. תתיעץ עם הגסטרואנטרולוג לגבי הטיפול התרופתי ותשאל אותו לגבי אופציה ניתוחי. 2. תקבל מכתב המלצה ליחידה הצבאית שלך לשם העמדתך לפני ועדה רפואית להורדת פרופיל. בהצלחה דר' ויזר

מנהל פורום כירורגיה