pyloric stenosis

דיון מתוך פורום  כירורגיה

06/08/2000 | 11:24 | מאת: מרב

שלום רב! האם הפגם תורשתי? הבנתי שיש- 5% סיכוי כי פגם זה ישוב, נכון? בני אובחן רק בגיל 7 שבועות. איך יתכן שלא לפני למרות ההקאות בקשת? כיום יש לו הפרעות שינה: הוא מתעורר למים/אוכל/מוצץ כ- 7-8 פעמים בלילה. יש קשר? הלא גם בזמנו עקב הרעב הוא אכל כל שעה וחצי וכמעט לא ישן. ייתכן כי ה"סתימה" תחזור?

06/08/2000 | 18:24 | מאת: ד"ר ישראלית

שלום מרב אכן זו בעיה המופיעה אצל תנוקות ומאובחנת בד"כ בגיל 3 שבועות, זהו פגם נדיר והסיכוי שיחזור אצל ילדים נוספים שלך זעיר. הפגם הוא גופני בלבד ולרוב לאחר ניתוח קל יחסית אין יותר הפרעות, אם הניתוח בוצע נכון. אם תינוקך אוכל היטב ואינו מקיא, עולה במשקל הסיכוי הוא כי הבעיה איננה בניתוח שעבר. בכל מקרה ניתן לבדוק זאת בקלות בעזרת צילום קיבה. מציע כי תתיעצי עם רופא הילדים דר' ויזר

מנהל פורום כירורגיה