אבנים בכיס המרה

דיון מתוך פורום  כירורגיה

23/11/2000 | 09:23 | מאת: דלית

אני בת 32 , ולאחר כמה שבועות של כאבים מ וזרים באזור שמעל לסרעפת נשלחתי לבדיקת אולטרסאונד בטן עליונה. בבדיקה התגלו שתי אבנים בקוטר של עד 9 מ"מ וכל היתר תקין. מה זה אומר ומה הוא הטיפול המומלץ במקרה זה? אני עדיין חשה בכאבים בעיקר לאחר ארוחות.

23/11/2000 | 18:42 | מאת: ד"ר א. ויזר

שלום דלית, התופעה שאת מתארת קשורה לכאבים הנובעים מכיס מרה Billiary Colic הפתרון לכך הוא ניתוח לכריתת כיס המרה. פני לכירורג באזור מגוריך לצורך בדיקה והפניה לניתוח. דר' ויזר

26/11/2000 | 08:26 | מאת: דלית

האם אין איזשהוא טיפול שהוא לא ניתוח? משהו כמו laproscopy ? אולי טיפול אלטרנטיבי? מאוד לא רוצה לעבור ניתוח. תודה

מנהל פורום כירורגיה