מה ההבדל בין תאים שפירים ללא שפירים?

דיון מתוך פורום  כירורגיה

05/08/2000 | 00:02 | מאת: אריה מנחם

אודה לכם אם תסבירו לי את ההבדל בין תאים שפירים ללא שפירים. בתודה אריה

05/08/2000 | 17:33 | מאת: ד"ר ישראלית

שלום אריה כל רקמה בגוף מורכבת מתאים האופיינים לאותה רקמה - אלו תאים "נורמליים" או שפירים. כאשר תאים מאותה רקמה ספציפית עוברים שינוי (מוטציה) והגוף מאבד שליטה עליהם הם הופכים להיות ממאירים (לא שפירים) או סרטניים. פתולוג הבוחן את תאי הרקמה יכול לקבוע על פי פרמטרים אם התאים שפירים - נורמליים לרקמה או ממאירים. דר' ויזר

05/08/2000 | 18:54 | מאת: ד"ר ישראלית

שלום אריה הכוונה בהגדרה לתאים נורמליים של איבר מסוים = שפירים תאים שאינם שפירים הם תאי גידול = ממאירים אם תפרט יותר נוכל להיות יותר ספציפיים בתשובה. בברכה דר' ויזר

מנהל פורום כירורגיה