סרטן בלבלב

דיון מתוך פורום  כירורגיה

22/11/2000 | 14:05 | מאת: cohi V

לפני מס' ימים נודע לנו שלאבי יש גידול במרכז הלבלב ,עפ"י השערתו של הרופא שביצע את הביופסיה לא ניתן לנתח וכנראה הגידול הוא סרטני. שאלתי היא: מה צופן לנו העתיד לבוא ? מהו הטיפול הנדרש? ומהם הסיכויים לצאת מזה?

22/11/2000 | 18:10 | מאת: ד"ר א. ויזר

שלום, גידול בלבלב הוא לרוב "לא טוב" היות וקשה מאד לאבחנו מוקדם ובעת הגילוי לרוב לא ניתן להוציאו מבלי לגרום לנזקים קשים. הטיפול מבוסס על כימוטרפיה בעיקר ומתן תרופות נגד כאבים לפי הצורך. משך ההיוותרות בחיים לחולים כאלו נע בסביבות שנה ולעיתים יותר תלוי בסוג הגידול וחוסנו של החולה. דר' ויזר

מנהל פורום כירורגיה