הרניה

דיון מתוך פורום  כירורגיה

21/11/2000 | 19:16 | מאת: ישראל

ערב טוב לפני כשמונה חדשים אובחן אצלי שבר חוזר בצד ימין זאת עקב כאבים שהרגשתי. בדקה התשעים לא נגשתי לנתוח מכיוון שבבדיקות הדם התגלו אצלי בעיות בכליות ועברתי טפול מתאים (רסוק אבן וכו'). כרגע אין לי כל כאבים ולעתים רחוקות (פעם בחודש) אני חש כאב עמום באותו צד. שאלתי האם יש טעם לגשת לנתוח השבר או לחיות עם המצב הנוכחי שלא מפריע לי. יש לי רתיעה קלה מנתוחים לאחר שעברתי הרבה מאד (מעקפים-גפיים-שבר-כליות) יש לציין כי עבודתי פיזית ובכל זאת לא מפריע לי. מה הנזקים העלולים להיות עם דחית נתוח שבר ? תודה

22/11/2000 | 18:17 | מאת: ד"ר א. ויזר

שלום ישראל, קשה מאד להעריך ללא בדיקה גופנית. לא תמיד יש צורך לנתח בקע חוזר בפרט שאינו גורם לכל סבל. הבעיות שעלולות להופיע הן כליאה ונזק למעי או שתאלץ לעבור את הניתוח עקב כאבים בגיל מאוחר יותר. ההחלטה היא בידך ועליך להתיעץ עם כירורג בנושא. דר' ויזר

מנהל פורום כירורגיה