טחורים

דיון מתוך פורום  כירורגיה

18/11/2000 | 20:10 | מאת: יואב

ד"ר שלום רב ! כבר אינני זוכר מתי בפעם האחרונה סבלתי מטחורים אך להערכתי היה זה לפני כשנתיים, שלוש שנים לפחות. לפני כשלושה שבועות יצאו לי שוב הטחורים ואני משתדל לטפל בהם בכפפות של משי... כלומר שתייה מרובה, אכילת ירקות ופירות ומאכלים מחיטה מחאה. יש לציין שאין כלל דימום והבעיה היא שיש בליטה של הטחור באיזור האמור הגורם להצקה וכן מונע כל פעילות מינית... אני מניח לפי ניסיון העבר, שבשלב מסוים הטחורים ישובו למצבם הקודם ושאלתי היא: האם ניתן בדרך כלשהיא (רצוי טיבעית) לרבות כדורים או מישחות לזרז את חזרת הטחורים וכמו כן, כמה זמן בממוצע לוקח לטחורים להיכנס חזרה ? לסיום, האם לדעתך עלי לגשת לרופא מומחה ואם כן, לאחר כמה זמן ? בתודה מראש ! יואב

19/11/2000 | 17:55 | מאת: ד"ר א. ויזר

שלום יואב, לפי התאור הינך סובל הקריש דם בטחור חיצוני, לרוב מלווה כאב ואי נוחות וללא דמם. זכור כי בעיות אלו חייבות להיות מאובחנות לפני טיפול, ישנם טיפולים רבים חיצוניים חלקם על בסיס טבעי שתוכל לקבל מרופא מטפל. ממליץ כי תקרא את המאמר שפורסם באתר http://doctors.co.il/surgery/article/223/ דר' ויזר

מנהל פורום כירורגיה