KIDNEY DESEASES

דיון מתוך פורום  כירורגיה

29/07/2000 | 17:45 | מאת: מ.א

מהו הקריטריון לכריתת כליה במקרה של ממצא פתולוגי חשוד בכליה שמיועד להסרה.ומדוע אין בדיקות ביופסיה בכליה לפני הכריתה .

29/07/2000 | 18:49 | מאת: ד"ר ישראלית

שלום מ.א. ראשית עלי לציין כי אישית אני מעדיף לכתוב לשם פרטי- זה עדיין שומר על אנונימיות אנני אורולוג ולכן תשובתי כללית בעיקרון ניתן לבצע ביופסיה לפני כריתה, תלוי בגידול, במצב הכיליה. אם הגידול הוא כזה אשר בכל מקרה יש לכרות את הכיליה אז למה לבצע פעולה מקדימה אשר היא עצמה עלולה להיות מסוכנת... מציע כי תשאל שאלה זו אורולוג מטפל אשר יש בידו את הנתונים והידע דר' ויזר

מנהל פורום כירורגיה