ציסטות בשד

דיון מתוך פורום  כירורגיה

17/11/2000 | 19:07 | מאת: סמדר

ד"ר שלום, גיליתי באולטרסאונד שעשו לי כי יש לי ציסטה בגודל 9 מ"מ בשד שמאל ו-ציסטה 4 מ"מ בשד ימין השאלה שלי מהי ציסטה? והאם זה מסוכן? ועוד שאלה בבקשה האם בבדיקה ממוגרפית לא רואים בודאות מהו פשרו של גוש? תודה -סמדר.

18/11/2000 | 10:35 | מאת: ד"ר א. ויזר

שלום סמדר, ראשית אם מותר לי לשאול בת כמה את?, בעיקרון ציסטות בשד הן לעיתים מבנה נורמלי ובגודל שתיארת אין לכך כל משמעות ולרוב לא ניתן למששן. בדיקת השד מתבססת על בדיקה על ידי כירורג, ובדיקות עזר כגון ממוגרפיה אשר נותנת מידע לגבי חשד לגוש ממאיר, אין ודאות בכל הבדיקות אלא אם נילקחת דגימה מהרקמה החשודה. בימים אלו יופיעו סדרת כתבות בנושא באתר שלנו אנא עיקבי אחר האתר... דר' ויזר

מנהל פורום כירורגיה