colitis

דיון מתוך פורום  כירורגיה

28/07/2000 | 10:05 | מאת: שלי

שלום, אני בת 23 וחולה מזה שנה+ במחלה olsitiv colitis ובמהלך התקופה הזו ניסיתי 3 סוגים של טיפול תרופתי והמצב אומנם לא החריף אך גם לא השתפר, הדלקת עדיין פעילה ומתחילתה ירדתי כ-15 ק"ג ואינני מצליחה לעצור את זה, כרגע אני נוטלת salazopirin במינון של 8 כדורים ליום ורציתי לדעת אם זה הגורם לירידה במשקל היות ואני אוכלת תקין ועדיין מרזה, דבר הגורם לי חולשה ועייפות לא מוסברת. הוצע לי לעבור לטיפול חדש purinethol במינון נמוך,ואני מאוד חוששת מהטיפול והשפעות הלוואי שיכולות להיווצר הייתי מעוניינת לדעת יותר על הטיפול הזה והשפעותיו ואם יש הצעות יעילות אחרות מלבד טיפול שכזה. יש לציין שמאז הטיפול התרופתי המערכת החיסונית שלי עלתה 5.8 wbcוייצור הכדוריות דם ירד לאנמיה קלה 11.5 hgb , אם אוכל לקבל קצת יותר הכוונה מה לעשות כי אני מרגישה שאני "מבזבזת" זמן על טיפולים לא נכונים שלפעמים גורמים לשיבוש נוסף בבריאותי. אנא כוון אותי למידע נוסף בטיפולים התרופתיים המשמשים למחלה האמורה לעיל. בתודה מראש שלי

28/07/2000 | 10:56 | מאת: איכפתי

שלום שלי יש לך הודעה רלוונטית באי- מייל שלך

28/07/2000 | 17:14 | מאת: ד"ר ישראלית

שלום שלי צר לי לשמוע על מחלתך, אני מבין כי אובחנת ואת מטופלת על ידי גסטרו. ודאי ידוע לך כי "דלקת כיבית של הכרכשת" ulcerative colitis היא מחלה שאין אנו יודעים את סיבתה. התופעות שתיארת נובעות מהמחלה עצמה הטיפול נועד לדכא את התהליך הדלקתי בדופן הנעי וגם הטיפול בעל השפעות לואי. תרופת הפורינטול היא - mercaptopurine זו תרופה המשתייכת לקבוצת תרופות הנקראות ציטוטוקסיות ומדכאות חיסון. הן פועלות על מע' החיסון שחושבים שאחראית למחלה שלך. תופעות הלואי יכולות להיות: בחילות, הקאות, רגישות למחלות, שלשולים, ירידה בספירת כדוריות הדם ואנמיה קלה. אני מציע כי תתיעצי עם גסטרו בקשר לטיפול, אם את לא שלמה זכותך לקבל חוו"ד נוספת את גם יכולה לקבל תמיכה מאגודת חולי המחלות הדלקתיות של המעיים. מקווה שתרגישי טוב יותר עם הטיפול דר' ויזר

12/08/2000 | 15:51 | מאת: שלי

לדר' ויזר תודה על התייחסותך אך לאחר שקראתי את תופעות הלואי של הטיפול הצפוי לי, אני קצת חוששת מכיון שגם כך מסתמנת אצלי מגמה מתמשכת של אנמיה וירידה רצינית במשקל והנני סובלת מחולשות ועייפות לא ברורה, לכן החלשת המערכת החיסונית שלי אף לשם טיפול בדלקת עלולה "להשבית" את הסדר יום "נורמאלי" שאני משתדלת לקיים. אי לכך הייתי מעוניינת לשמוע חוות דעת נוספת אם תוכל לאמר לי היכן אני יכולה למצוא מידע נוסף ו/או יצירת קשר עם אגודת חולי המחלות הדלקתיות של המעיים? בברכה שלי

מנהל פורום כירורגיה