sbo

דיון מתוך פורום  כירורגיה

16/11/2000 | 17:05 | מאת: srull

שלום רב. אני בן 31 לפני כ14 יום עברתי laparotomy בעקבות small bowel obstruction אני כרגע חש בטוב אוכל כרגיל ומחלים בקצב טוב. אשמח לברר מספר נושאים חשובים: 1 . מהי השכיחות והסבירות שאותה בעייה תשוב.? 2 . האם ישנה דרך טיפול מסוים למנוע את הישנות המקרה.? 3. האם אפשר לחיות עם הבעייה הזו או אול למנוע אותה לחלוטין? 4. האם מאמץ גופני ופעילות ספורטיבית כמו רכיבה על אופניים וחדר כושר עלולים להוות גורם בעייתי להשנות המקרה?

16/11/2000 | 19:01 | מאת: ד"ר א. ויזר

שלום שרול, הנושא שהעלת מורכב מידי להסבר כאן, ראשית לא מסרת מספיק פרטים כגון אם היו ניתוחים קודמים?, מה היתה הסיבה לחסימה? בעקרון חסימת מעי דק מופיעה עקב הדבקויות מעיים לאחר ניתוח, השכיחות הינה מועטה יחסית, אין דרך בדוקה למניעה, וכן אפשר לחיות עם תופעות אלו גם אם חוזרות, פעילות גופנית אינה מהווה כל גורם לכך. דר' ויזר

מנהל פורום כירורגיה