כאבי בטן

דיון מתוך פורום  כירורגיה

27/07/2000 | 09:10 | מאת: דלית

זה כבר כמעט 4 שנים, שיש לי עוויתות בבטן, המורגשות כמו חיתוך מצד לצד, ממש התכווצות שנמשכת מספר שניות וחולפת עד לפעם הבאה. לפי בקשת הרופא ניסיתי לבדוק אם זה קורה במצבים מסוימים ולא מצאתי שום חוקיות להופעת כאבי הבטן. אלו ממש כאבים חזקים. כמו כן ברצוני לציין כי הייתי אצל גסטרולוג אשר טוען שיש לי בטן רגישה - כלומר בטן המגיבה למצב הנפשי ולתהליכים היום יומיים המתרחשים בי רציתי לקבל את חוות דעתך בעניין - עד היום העניין מוזנח, בקשה שלי לעבור בדיקה של האיברים הפנימיים נדחתה בטענה כי זו בדיקה קשה.

27/07/2000 | 21:12 | מאת: ד"ר ישראלית

שלום דלית, צר לי לשמוע על בעיתך גם אם אינה מסוכנת אך מייגעת. אני מעריך כי הרופאים שטיפלו בך מייחסים את המצב למה שאנו מכנים "תסמונת המעי הרגיז" IBS , מה שקוראים מעיים עצבניים. אין לזה קשר לעצבנות אלא זו אבחנה שאנו עושים כאשר אין אנו מוצאים סיבה אחרת עם סימפטומים כפי שתיארת. ולכן אני חושב כי עלייך להתעקש לעבור ברור מקיף של מערכת העיכול: צילום קיבה ומעי דק, חוקן בריום ואו קולונוסקופיה, סונר של הבטן העליונה, תיפקודי כבד ולבלב. אמת הבדיקות אינן קלות אך אז תדעי בוודאות כי האבחנה נכונה. אם נישארת באבחנה הנ"ל - ניתן לטפל בה עם תרופות. בהצלחה דר' ויזר

מנהל פורום כירורגיה