חתך על פי הטבעת

דיון מתוך פורום  כירורגיה

14/11/2000 | 22:03 | מאת: גל

שלום ד"ר , שמי גל ואני בן24 במהלך שירותי הצבאי הופיעה לי שריטה על פי הטבעת שמדממת לי לאחר שאני נאלץ לנגב את הישבן עם נייר ( גם עם נייר רך ) במידה ואני מנגב עם נייר במשך כמה יציאות רצוף . זה מדמם גם כשיש לי קיבה קשה מאוד והמאמץ ביציאה גדול. אני משתדל בד"כ שלא לנגב אלא רק לשטוף את הישבן אבל העניין די מציק לי . כשנבדקתי בצבא איבחנו שלא מדובר דאז בפיסורה אני , והרופא של הגדוד המליץ לי לפנות לבצע איזהשהו ניתוח שאמורים בו לחתוך את פי הטבעת ולהרחיב את החור כדי להקל על יציאת הצואה ובכך למנוע אולי את פתיחת הפצע התמידי שנמצא שם, אבל עד היום לא יצא לי לבצע ניתוח זה . אנא ,אם תוכל,אמור לי בבקשה את דעתך בעניין. בתודה, גל .

14/11/2000 | 22:29 | מאת: ד"ר א. ויזר

שלום גל, ברצוני להפנות אותך לכתבה בנושא העונה על כל שאלותיך:http://www.doctors.co.il/surgery/article/229/ דר' ויזר

מנהל פורום כירורגיה