מרפן וטיפול כירורגי באאורטה

דיון מתוך פורום  כירורגיה

13/11/2000 | 00:58 | מאת: שבתאי

ד"ר ויזר שלום, אני בן 26 המאובחן מילדות בתסמונת מרפן. אני נמצא במעקב קרדיולוגי על בסיס שנתי עד הפעם האחרונה בה בעקבות בדיקת אקו דופלר אמר כי בתוך פרק זמן של שנה ישנה סבירות גבוהה ככל הנראה לצורך בהתערבות כירורגית. את ההסברים על טיבו של טיפול כירורגי זה שמר הרופא לבדיקה הצפויה לי בעוד כ3 חודשים. אפרט בהמשך את ממצאיו האחרונים של הרופא (שהוסברו לי למעשה רק במסגרת אתר זה במדור הקרדיולוגי). אודה לך מאוד באם תוכל לתת לי איזו שהיא סקירה תמציתית ובסיסית על טיבן של האופציות הכירורגיות הסבירות למצבי, שכן מטעמים ברורים אעדיף לקבל מידע זה מוקדם ככל האפשר לפני מועד הניתוח (כאמור טרם נקבע).. עיקר הממצאים: mvp,minimalmr, no myxomatouse changes. trivial ar. no aortic valve deformity very marked dilatation of the aortic root- at the level of the valsalva sinuses=5.25cm no dilatation of asc aorta and arch beyond the initial portion good lv function and size. no lvh. כאמור, אין הדבר במקום טיפול או מעקב, אך אודה מאוד באם תוכל להבהיר במעט את האופציות הצפויות לעמוד בפני. בברכה שבתאי

13/11/2000 | 20:50 | מאת: ד"ר א. ויזר

שלום שבתאי, אינני מתימר לדעת הרבה בנושא אשר הוא בתחום הכירורגיה של לב חזה. כללית הפגם הוא בחולשת הדופן של אבי העורקים=וותין=אאורטה. פגם זה גורם להתנפחות של הוותין ועלול לגרום לקרע שמשמעותו מוות כמעט ודאי. בעיקרון בניתוח מחליפים את הקטע הפגום על ידי עורק או גרפט דקרון סינטטי. זה אינו ניתוח קל אך הכרחי . רצוי שתקבל פרטים עדכניים יותר ממנתח שעוסק בכך בהצלחה דר' ויזר

מנהל פורום כירורגיה