כיס מרה

דיון מתוך פורום  כירורגיה

23/07/2000 | 19:48 | מאת: דקל עינת

שלום! אני בת 23 ולפני שנה עברתי ניתוח להוצאת כיס המרה. בדיוק שנה אחרי התחילו לי כאבים דומים שעוברים מעצמם אחרי חצי שעה (בערך) ונוסף לכל מאז הניתוח ולפניו(לקח שנתיים בערך עד שגילו שאלו הם אבנים בכיס מרה) קשה לי מאוד לשים חזיות וזה מפריע לי שאלתי היא : האים יש קשר לכאבים שאשר אני לובשת חזיות? והאים בדר"כ יש כאבים נוספים אחרי הניתוח? וממה הם נובעים ? והכי חשוב איך אפשר להמנע מכאבים אלו? או שפשוט הם עוברים לבד? האים אני צריכה להקפיד על אוכל מסוים? (הרופאה שניתחה אותי טוענת שאפשר לאכול רגיל) אני רוצה לציין ששוב עברתי בדיקות ואולטרסאונד וכל הבדיקות תקינות. אודה לכם מאוד אם אקבל תשובה. תודה מראש עינת.

24/07/2000 | 01:25 | מאת: ד"ר ישראלית

שלום לך עינת כאבים לאחר כרית כיס המרה יכולים לנבוע מאבנים בצינורות המרה אם אולטרסאונד תקין לרוב זו לא הסיבה ניתן עוד לבצע בדיקת ERCP זו בדיקה אשר נעשית על ידי החדרת סיב אופטי לתריסריון והדגמת דרכי המרה בצילום הבדיקה מבוצעת על ידי גסטרואנטרולוג יתכן כי הכאבים הם בצלקת הניתוח ויתכן כי החזיה לוחצת על הצלקת? באופן אחר אינני רואה קשר לנושא החזיה בכל מקרה אם הכאבים אינם חולפים כדי שתקבלי אולי חוות דעת נוספת מכירורג. בברכה דר' ויזר

24/07/2000 | 09:17 | מאת: עינת

תודה רבה לך על ההתיחסות המהירה. אבל לצערי הרב גם את הבדיקה שהמלצת לי עשיתי. והכל תקין. אם יש איזשהו ספר או חומר קריאה שיכול לעזור לי אני אשמח לקבל את שם הספר ולרכוש אותו. שוב , תודה רבה על ההתיחסות המהירה.

מנהל פורום כירורגיה