טחורים (??)

דיון מתוך פורום  כירורגיה

11/11/2000 | 01:51 | מאת: עודד

שלום רב לפני מספר שעות התחלתי לחוש בכאב קל באיזור פי הטבעת. כשבחנתי את האיזור, גיליתי שיש שם בליטה (די קטנה, בגודל של ענב בערך), המזכירה קצת "יבלת". היא מלאה בנוזל כלשהו (אולי דם). ייתכן והכוונה לטחורים, איני משוכנע. האם יש צורך לטפל בזה, או שהבליטה תעלם עם הזמן? בד"כ אין לי בעיות ביציאות (עצירויות למשל). לתשובתכם אודה, עודד

11/11/2000 | 10:48 | מאת: ד"ר א. ויזר

שלום עודד אבחנתך כנראה נכונה, ראה מאמר שפורסם באתר שלנוhttp://www.doctors.co.il/surgery/article/223/ בעיקרון אין צורך בשום טיפול מיוחד וה"עינב" נסוג בעצמו ניתן למרוח משחות להקלת הכאב. דר' ויזר

02/12/2000 | 13:28 | מאת: אלימלך

אולי השאלה הכללית שלי קצת מוגזמת - אבל בעקרון מהם טחורים ? גיליתי דם בצואה ללא עצירות ( יציאות סדירות ונאות כל בוקר) אחרי מספר ימים פניתי לרופא המשפחה ולפי דעתו אלו טחורים פנימיים ?? מחר אהיה אצל רופא כירורג אבל אולי קצת תוספת הסבר ממנהל הפורום רק תועיל. תודה !

מנהל פורום כירורגיה