שאלה לגבי בדיקת כלי דם

דיון מתוך פורום  כירורגיה

10/11/2000 | 17:41 | מאת: מיקה

ערב טוב לרופא הנכבד, אני רוצה לשאול שאלה בשם אבי והשאלה היא: בבדיקת דופלקס לכלי דם שנעשתה בעקבות כאבים ברגליים הודגמה אי ספיקת מסתמים בוריד הספון לאורך שתי הרגלים. שאלתי היא האם ממצא זה יכול להביא לתופעה של נפחיות וכאבים ברגליים ושאלה שנייה מה הסיכונים שיכול דבר זה לגרום ? תודה מראש על התשובות מיקה

11/11/2000 | 10:59 | מאת: ד"ר א. ויזר

שלום מיקה, המסתמים בורידים הגדולים המנקזים את הרגלים מזדקנים יחד עם כל הגוף ומפסיקים לתפקד דבר המביא להפרעה בניקוז של הדם מהרגלים והפנית זרימת הדם ממהמערכת העמוקה לשטחית (ורידי הספנה=ספון) התופעות הן של דליות ורידים, הרגשה של כובד, התכווצויות שרירים ועוד. הסכנות הן ביצירת דלקת ורידים, קרישי דם העלולים להסחף ועוד. אני ממליץ יעוץ על ידי רופא מומחה לכלי דם בשאלה של ניתוח. דר' ויזר

מנהל פורום כירורגיה