עצירות קשה

דיון מתוך פורום  כירורגיה

08/11/2000 | 20:30 | מאת: חן

אני בת 17.5 סובלת מעצירות קשה מזה 3 חודשים. הייתי מאושפזת שבוע וחצי בבית חולים ולא מצאו שום דבר. עברתי 2 צילומי רנטגן חזה +קיבה שבהם מצאו אבן בכליה . כמו כן עברתי: חוקן בריום, אולטרסאונד בטן+גרון,עברתי טיפולים תרופתיים ושום דבר אינו עוזר.כרגע אני לוקחת פעמיים ביום שמן פארפין ועושה חוקן כל 3 ימים. ד"ר א.ויזר אולי אתה תוכל לעזור לי !!! מקווה לתשובה כמה שיותר מהר תודה רבה חן

08/11/2000 | 21:14 | מאת: קינייסולוגית

לחן מה קרה לפני שלשה חודשים? האם עברת משבר אישי כלשהו? יכול להיות שכאן המפתח לבעיה. טיפול קינייסולוגי יעזור.

09/11/2000 | 21:34 | מאת: חן

לא. לא היתה שום בעיה אישית.

09/11/2000 | 20:31 | מאת: ד"ר א. ויזר

שלום חן, עצירות היא במרבית המקרים תופעה אשר נגרמת מפעילות מועטת של המעי. התופעה קשורה לבעיות מתח, תזונה לא מתאימה, מיעוט בשתיה, וכד' על פי מה שמסרת עברת ברור יסודי לבדיקת המעיים וכנראה אין גורם בתוך המעי. ממליץ כי תתיעצי עם רופא גסטרו+דיאטנית לראות באיזה טיפול לנקוט. דר' ויזר

13/11/2000 | 19:29 | מאת: רחל פסטמן

אני סובלת ברקע מספינה ביפידה ובעקבותיה מעצירות כרונית שגרמה לי לבקר לאחרונה 5 פעמים בחדר מיון כשכל פעם עשו לי חוקן ניקוי אחרי שאני עשיתי בבית ולא יצא כלום ביעוץ עם אחות שיקומית הוחלט שאני יעשה חוקן כל 3 ימים כרגע אני משתמשת ב-fleet enema וגם כן לוקח הרבה זמן עד שהענין מסתיים ואחרי כן אני מרגישה את הבטן כאילו יוצאת ממנה אש מה הסיבה לכאב הבטן הזה?

13/11/2000 | 20:46 | מאת: ד"ר א. ויזר

שלום רחל כפי שציינתי אם אין גורם בתוך המעי המביא לחסימה לרוב הבעיה היא פיזיולוגית כלומר המעי מתנועע פחות מידי או תנועותיו לא מתואמות דבר היכול לנבוע מהפרעה עיצבית שאולי קשורה לספינה ביפידה? המעי הינו חסר תחושת כאב אלא תחושה של נפיחות וזו הסיבה לכאב הבטן. דר' ויזר

מנהל פורום כירורגיה