בעייה חוזרת של אבנים בדרכי המרה-דחוף!

דיון מתוך פורום  כירורגיה

07/11/2000 | 08:56 | מאת: לילך

שלום רב, ברצוני לנסות ולמצוא עזרה לבעייה שרופאים רבים הגדירו אותה כבלתי ניתנת לפתרון. סבתי בת ה- 76 סובלת מזה שנים מבעייה של התרחבות דרכי המרה ומהצטברות אבנים בדרכי המרה. כיס המרה שלה הוצא בניתוח לפני שנים, כאשר חלתה בצהבת. הצטברות האבנים הפכה לשיגרה, כאשר אחת לשלושה חודשים בקירוב, היא נתקפת בכאבים עזים ברום הבטן עם הקרנות לגב התחתון, וכאשר היא מגיעה לבית החולים היא נזקקת לעבור אי.אר.סי.פי (בדיקה קשה כשלעצמה). בנוסף, היא מקבלת אורסוליט. סבתי נמצאת כעת בבית החולים, לאחר ששוחררה ביום שישי האחרון, אך הובהלה לשם שוב עקב כאבים עזים. באשפוז הקודם (לפני כארבעה חודשים) הוכנסה צינורית ניקוז במהלך בדיקת האי.אר.סי.פי בשל זיהום מוגלתי והתפשטות צהבת. שאלותי: 1. למה מסייעים הכדורים שסבתי מקבלת? 2. האם זוהי באמת בעייה חסרת טיפול/ פתרון רפואי הולם שיחסוך את הסבל החוזר? אודה לכם על תשובה מהירה ככל האפשר בברכה לילך

07/11/2000 | 18:42 | מאת: ד"ר א. ויזר

שלום לילך סבתך כנראה לא מתאימה לניתוח לכן המאמצים מכוונים למנוע אבנים בעזרת תרופת האורסוליט אשר מגבירה את זרימת המרה. ניתן לבצע ניתוח כדי למנוע את המצב אך עליכם לשמוע את הכירורגים . בברכה דר' ויזר

מנהל פורום כירורגיה