סרטן השד

דיון מתוך פורום  כירורגיה

06/11/2000 | 15:19 | מאת: רבקה

עברתי כריתת שד ללא בלוטות, האבחון הינו D C I ובאחת הנקודות MICROINVEISIVE הכל מרוכז ברביע העליון שקרוב לבית השחי. האם ישנה בדיקה לא פולשנית המאפשרת לקבוע באם הבלוטות לא נפגעו? האם הזרקה של חומר "צובע" יעילה לאיתור הזקיף גם לאחר הכריתה? חשוב לציין שיש EXPENDER במקום. האם ניתן לבצע הקרנות כאשר קיימת בלוטה או שתיים נגועות מבלי לעשות ניתוח?

06/11/2000 | 19:25 | מאת: ד"ר א. ויזר

שלום רבקה, במרבית המקרים בסוג הגידול שתארת אין פיזור של גרורות לבתי השחי ולכן ניתן להסתפק הניתוח של השד עצמו. אין דרך חד משמעית לברר זאת , ניתן לבצע הזרקת חומר "צבע", או MRI אך התשובה של בדיקות אלו אינה מושלמת. לרוב לאחר הניתוח את מופנית ליעוץ אונקולוגי ושם תוכלי לקבל פרטים מדויקים לגבי קרינה או כימוטרפיה. אנא עיקבי אחר האתר שלנו היות ועמדות להתפרסם סדרה של כתבות בנושא סרטן שד בקרוב. בהצלחה עם ההתמודדות דר' ויזר

מנהל פורום כירורגיה