מלפורמציה

דיון מתוך פורום  כירורגיה

03/11/2000 | 22:03 | מאת: רונית

ד"ר וייזר שלום רב, ברצוני לברר האם מלפורמציה וסקולרית היא סוג של המנגיומה שכן הבנתי שהמנגיומה זה דבר מולד שעד גיל 10 בערך קיימת נסיגה אז אם מגלים המנגיומות בגילאים מבוגרים אז סביר להניח שמדובר במלפורמציה? ובאיזה בדיקות ניתן לאבחן את סוג ההמנגיומה והאם יש לכך משמעות, מדוע לא ניתן להסתפק באבחנה של אולטרסאונד?האם ניתן להבחין בבדיקת אולטרסאונד בין המנגיומות לבין חלילה גידולים ממאירים? בכבוד רב ובתודה רונית.

04/11/2000 | 19:05 | מאת: ד"ר א. ויזר

שלום רונית, המנגיומה הינה צבר של כלי דם, לרוב היא ללא משמעות רפואית כלשהי, מנתחים זאת במידה וקיימת בעיה רפואית או קוסמטית. בסונר על ידי רנטגנולוג מומחה ניתן להבדיל בודאות גבוהה כי מדובר בתהליך שפיר, בדיקות נוספות הן על ידי מיפוי עם כדוריות מסומנות. דר' ויזר

מנהל פורום כירורגיה