סרטן המעי הגס

דיון מתוך פורום  כירורגיה

02/11/2000 | 15:47 | מאת: מיכל

שלום רב לא מצאתי כאן פורום מתאים לעניין - שאלתי היא כזו לפני 4 שנים נפטר אבי מסרטן במעי הגס - האם זה תורשתי? באיזה גיל צריך להתחיל להבדק אני בת 31. תודה מראש.

05/11/2000 | 18:59 | מאת: ד"ר א. ויזר

שלום חיכל, סרטן המעי הגס אינו תורשתי, אם כי קיימת שכיחות משפחתית ולכן עליך להיות במעקב על ידי קולונוסקופיה במרפאה של גסטרואנטרולוגים אחת ל3 עד 5 שנים. דר' ויזר

05/11/2000 | 22:57 | מאת: קטי

הפעם אינני רוצה לשאול כי אם ליידע אנשים רבים אשר חושבים שהמעיים אינו מקום אשר צריך לבדוק אותו החל מגיל 40 , חשוב לי שאנשים שהיו רוצים לעשות בדיקת קולונוסקופיה אך פוחדים משום שבדיקה זו קצת לא נעימה - יוכלו היום לעשות זאת בשיטה חדשנית על ידי צילום CT כמו כל צילום אחר , ועם הרבה מיומנות , וזאת חשוב לי לציין לאחר שהעדפתי בדיקה זו מאשר לעשות בדיקה גסטרולוגית ואכן מצאו במעיים שלי גידול שאלמלא לא הייתי יכולה לעשות בדיקה מסוג זה קודם לכן והייתי מוותרת ללא ספק ןלא הייתי מודעת לגידול שנמצא על ידי הבדיקה של virtual colonography , כך מנמע ממני להזניח את הגידול שנמצא בגופי , עשיתי זאת בבית חולים רוטשילד בחיפה במכון מ.א.ר אצל ד"ר אלי בן מאיר וחשוב לי לציין זאת על מנת שגם רופאים גסטרולוגים ידעו שאכן ניתן להפנות את החולים לבדיקה זו כדי לתת לחולים הזדמנות של הקלה ורגיעה . הייתי הראשונה לעשות בדיקה זו על ידי מכונה זו שנתנה תוצאות אמינות מאד ואשמח לכל פניה מצד הציבור לעזור להם להגיע לבדיקה זו ולהיות רגועים . האימל שלי [email protected] תודה קטי

מנהל פורום כירורגיה