פוליפים

דיון מתוך פורום  כירורגיה

17/07/2000 | 08:24 | מאת: מוטי

בעקבות דמומים מהרקטום, רופא ממחלקה פרוקטולוגית אבחן אצלי פוליפ, ושלח אותו לבדיקה. הבנתי שאי הוצאתם של פוליפים ,הם יכולים להפוך לגדול סרטני. מבקש מידע בנושא. אני בן 44 ללא בעיות רפואיות בעבר.

17/07/2000 | 19:14 | מאת: ד"ר ישראלית

שלום מוטי דימום מדרכי עיכול תחתונות נובע מסיבות רבות ביניהם גידולים ופוליפים במעי הגס ורקטום. למרבה השמחה מרבית הפוליפים המתגלים אינם כאלו הגורמים לסרטן בהמשך אך יש כאלו היכולים בפוטנציאל לעבור שינוי ממאיר לאחר שתקבל את תשובת הפתולוגיה תוכל לשאול שוב לגבי הפוליפ הספציפי שלך בכל מקרה יש לבצע ברור שלם של המעי הגס בחיפוש אחר פוליפים נוספים באמצעות קולונוסקופיה - בדיקה עם מכשיר אופטי של כל המעי הגס. בברכה דר' ויזר

26/10/2001 | 00:32 | מאת: יעל

מהו פוליפ אנלי? ואיזה תהליך יש לעבור כאשר הוא מתגלה?

מנהל פורום כירורגיה