סבתא שלי-דחוף?

דיון מתוך פורום  כירורגיה

02/11/2000 | 09:41 | מאת: רונית

לסבתא שלי יש פצע סכרתי שאינו מחלים מזה כשנה , והיא מאושפזת כרגע בב"יח תל השומר. היא מתפקדת עם הרגל. אולם יש בעיה של היווצרות נמק. הרופאה בבי"ח אמרה שיתכן שיאלצו להוריד את רגלה. איננו רוצים שחלילה וחס היא תאבד את רגלה. האם יש רופא מהרפואה הפרטית שיוכל לעזור? השתלות עור וכו, מה אחוזי ההצלחה של השתלות כאלו? האם תא לחץ יכול לעזור במקרה חמור זה? עלי לציין שהרופאים אמרו שהעצם לא נפגעה ברגל? מה עושים?

02/11/2000 | 09:47 | מאת: רונית

שלחו לי תשובות לe.mail

02/11/2000 | 19:13 | מאת: ד"ר א. ויזר

שלום רונית, הבעיה עם רגלים כאלו שמחלת הסכרת גורמת לסתימה של כלי דם קטנים וזה המצב הגורם לנמק. יתכן שבעזרת תרופות ומרחיבי כלי דם ניתן להציל את הרגל. יעוץ לגבי הנושא ניתן לקבל מכירורג כלי דם. דר' ויזר

03/11/2000 | 19:25 | מאת: adi

שלום רונית, הבעיה עם המחלה הזו, שלא רק שנסתמים כלי הדם הקטנים, גם מאבדים תחושה בגפיים. בשביל זה סבתא שלך עוד דורכת על הרגל. שמעתי שיש בתל-השומר מכשיר ש"שואב" את הפצע. שווה לנסות את זה. עדי

מנהל פורום כירורגיה