קושי בעיקול מזון קשה

דיון מתוך פורום  כירורגיה

02/11/2000 | 09:19 | מאת: יובל

הסימפטום שבנושא הביא לשליחתי לצילןם רנטגן .שבו התגלה כדלקמן:"דופן הוושט מעןבה בשליש התחתון בצורה טבעתית.הודגם בקע סרעפתי עם רפלקס חופשי.בסיכום-חשד לבארט אזופגוס". אבקש פירוש למלל הכה לא מובן לי,והתייחסות לגורם האפשרי למצב זה,ופתרון להמשך. תודה מראש !

02/11/2000 | 19:17 | מאת: ד"ר א. ויזר

שלום יובל, מדובר במנגנון פיזיולוגי הקיים במעבר וושט-קיבה אשר מונע כניסת חומצות הקיבה לוושט. כנראה לפי תאורך כי מנגנון זה מקולקל אצלך ולכן אני מניח כי מס' שנים הנך סובל מצרבות המעידות על חדירה של חומצות הקיבה לוושט. הוושט מגיב באופן של דלקת והצתלקות אשר מביא להצרות והתעבות במקום. במקרה כזה אם טיפול תרופתי אינו עוזר יש לנתח. דר' ויזר

מנהל פורום כירורגיה