ניתוח-prolapsed rectum לפרוסקופי

דיון מתוך פורום  כירורגיה

01/11/2000 | 22:16 | מאת: ברוך

ד"ר ויזר שלום, לפני שנה וחצי בוצע הניתוח הנ"ל שגלש לפתוח עקב דימום. מצבי לאחר הניתוח:עצירות קשה,המעי ממשיך לצאת מפי הטבעת (קצת פחות מלפני הניתוח).בדיקות שבוצעו:dynamic procto<ירידה של ריצפת אגן בהתרוקנות. התפשלות הרקטום-דרגה 2. פתיחה חלקית של זוית אנורקטלית בהתרוקנות. חוקן בריום<רושם להיצרות במעבר רקטו סיגמויד(בסמוך למהדקים הניתוחייים. בדיקת זמן מעבר<יום 3 כל הסמנים מרוכזים לאורך המעי השמאלי. יום 5 כ-3 סמנים ברקטום. יום 7-2 סמנים. בנוסף התעוררה בעיה של קושי בנשימה ,לאחר בדיקת אקו דופלר,נצפתה דחיקה של עליה ימנית על ידי גורם חיצוני כלשהו. בדיקת שיקוף סרעפת-סרעפת ימנית בעמדה גבוהה מראה תנועות שיטחיות ופרדוקסיות. מבקש חוות דעתך ככל שניתן. בתודה מראש, ברוך

01/11/2000 | 22:45 | מאת: ד"ר א. ויזר

שלום ברוך עברת ניתוח מורכב וכנראה עם סיבוכים. לפי הנתונים שמסרת יש מקום לשקול ניתוח חוזר. את הנושא הראתי יש לבדוק בהקדם בעזרת CT של החזה ובטן ממליץ כי תפנה ליעוץ על ידי גורם אחר. דר' ויזר

03/11/2000 | 22:38 | מאת: ברוך

ד"ר ויזר שלום תודה על היחס, אני מודע לצורך בניתוח חוזר. אני מבקש על סמך תקציר הבדיקות שכתבתי ,אם באפשרותך להמליץ על כירורג שיוכל לתקן את מצבי הקשה שאליו הגעתי. בקשר לראות, עשיתי ct חזה במנח אקסיאלי ולהלן התוצאה: בהמיטרוקס הימני-הודגמה הרמה בולטת של הסרעפת. הצללה עדינה בבסיס הריאה עקב הרמת הסרעפת קרוב לוודאי הדבקויות פלאורליות עדינות. בכבוד רב ברוך

מנהל פורום כירורגיה