sympathectomy for the second time

דיון מתוך פורום  כירורגיה

01/11/2000 | 14:55 | מאת: סלים אמדו

My son Avi, 28 years old suffers from exagerated perspiration in his hands and feet.4 years ago he underwent sympathectomy, and things were fine. But starting gradually, this exagerated perspiration started in his legs and feet, his hands too, but less than the first operation. He went to the same specialist, who told him that he has to have a second operation, at the same region (close to his shoulder), that this certainly help for his hands, but very doubtful for his feet, the most important problem. The reason being the impossibility to make sympathectomia next to inguinal area. My question is, is it worth to have the second operation knowing that the serious feet ,perspiration problem will probably persist. What is your professional opinion? Who or what medical clinic is specialized on this subject. The surgeon we know is a real expert, by we need a second opinion. Thank you for your quick answer. (it can be in hebrew) Selim Amado

01/11/2000 | 22:33 | מאת: ד"ר א. ויזר

hello salim להערכתי לא כדי לבצע ניתוח חוזר היות ואם היה שיפור לאחר הניתוח הראשון סימן כי העצבוב נותק כיאות ולכן בניתוח שני לא יוכל המנתח לבצע פעולה מועילה נוספת דר' ויזר

03/11/2000 | 19:26 | מאת: סלים אמאדו

תודה רבה על תשובתך הכנה הייתי מעונין להדגיש כי, אמנם לאחר הניתוח הראשון חל שיפור , אך היום לאחר כ-7 שנים מיון הניתוח חלה בשנה האחרונה התדרדרות משמעותית שמתבטאת בהזעה בעורף, ובכפות הרגלים, ואף בידיים,בקיצור תחושה מאד לא נוחה שמטרידה ברמות פיזיות ואפילו רגשיות אין קשר בין אם זו תקופת חורף או קייץ סימפטומים: הזעה בעורף במיוחד בקור הזעה בלתי פוסקת בכפות הרגלים בתקופת הקיץ הזעה בגב ובבטן במיוחד בתקופת הקייץ הזעה בכפות הידים כמעט ורק בזמן התרגשות הסיבה שאני חוזר ומציין את הסימפטומים היא מפני שברצוני להדגיש שאמנם יש שיפור בהזעה בכפות הידיים אך יש החמרה משמעותית בשאר חלקי הגוף, רק אם אוכל להוסיף שבזמן הבדיקה האחרונה אצל דר' דב שחור המנתח שגם ביצע את הניתוח הראשון ציינתי בדיוק את אותם הדברין שאני מציין עכשיו וההחלטה מצידו לבצע ניתוח נוסף הייתה כמעט מיידית למרות שלא הייתה שום הבטחה לגבי שיפור אופצינלי . היות ותאריך הניתוח נקבע למועד קרוב מאד הייתי שמח לשמוע את תשובתך בהקדם האפשרי

מנהל פורום כירורגיה