חיידק בצואה

דיון מתוך פורום  כירורגיה

31/10/2000 | 20:10 | מאת: רונית

לכבוד ד"ר וייזר שלום, בבדיקת צואה שערכתי עקב שלשולים מלווים בחום נתגלה חיידק . לאחר כשבוע וחצי כשכבר חשתי בטוב קיבלתי טיפול אנטיביוטי (ציפרוגיס) האם ייתכן שהחיידק עדיין קיים על אף שני חשה בטוב? האם ניתן להדביק את שאר בני הבית ע"י מגע עם רוק? שאר בני הבית נשלחו להבדק , האם ייתכן שהם נושאים את החיידק למרות שלא סבלו כלל משלשולים וחום? בתודה רונית.

01/11/2000 | 22:42 | מאת: ד"ר א. ויזר

שלום רונית, את צודקת ניתן להדביק במגע של רוק או חוסר היגיינה. אם את חשה טוב לרוב החידק חוסל מה גם שחידקים אלו נעלמים מעצמם גם ללא טיפול. ניתן לבדוק שוב אותך ובני הבית על ידי תרבית צואה. דר' ויזר

מנהל פורום כירורגיה