פוליפים

דיון מתוך פורום  כירורגיה

30/10/2000 | 18:12 | מאת: אתי

לד"ר שלום רב, שמי אתי אני עומדת לעבור ניתוח להוצאת פוליפ אנאלי + הוצאת כיס המרה (לפרסקופיה ) בגלל ריבוי פוליפים, יש לציין שלפני שנתיים עברתי קשירת טחורים אשר הצליח. לעיתים ישנו גם דימום קל אחרי היציאה וגם כאב בברור אצל הרופא נאמר לי שיש לי גם פיסורה. בדיקות חוקן בריום שעברתי לפני 4.5 שנים היו תקינות, וגם בדיקות שערכתי לפני כ-4 חודשים לגילוי דם בצואה יצאו תקינות. שאלתי היא האם בדיקת חוקן הבריום עדיין תקפה או צריך לעשותה מחדש? והאם היא אמינה כמו הקולונסקופיה ? והאם יציאת דם מעידה (לא בצואה) על סכנה אחרת חוץ מפיסורה? אודה לך מאוד על תשובתך. תודה , אתי

31/10/2000 | 18:29 | מאת: ד"ר א. ויזר

שלום איתי, פוליפ אנלי נגרם כנראה מפיסורה או מטחורים, רצוי לאחר הניתוח והחלמה לבצע ברור של המעי הגס, חוקן בריום לפני זמן רב אינו תקף קולונוסקופיה היא יותר מהימנה. דר' ויזר

מנהל פורום כירורגיה