קרוהן

דיון מתוך פורום  כירורגיה

14/07/2000 | 14:17 | מאת: שירי

שלום קוראים לי שירי ואני חולת קרוהן אני אמורה להתחיל לקבל את תרופת הבודיסון יש לי כמה שאלות לגבי התרופה. מהם תופעות הלוואי של התרופה? האם התרופה יכולה לגרום לשיעור ולהתנפחות בפנים כמו בסטרואידים האחרים הפרטינזון. והאם 9 כדורים של בודיסון ביום לא מוגזם? תודה שירי

15/07/2000 | 00:42 | מאת: ד"ר ישראלית

שלום שירי אכן לבודיזון תופעות לוואי כמו לכל הסטרואידים, אני מניח כי כל אחד מגיב אחרת לתרופה ולכן תוכלי לנסותה מס' שבועות ולראות אפקטים. הסטרואידים ניתנים רק או בשילוב לתרופות אנטידלקתיות ומדכאות חיסון כאשר המגמה להשתמש מעט בסטרואידים. לגבי תרופת ה antitnf זו תרופה אנטידלקתית ספציפית יותר הניתנת אחת ל- 6 שבועות ואומרים כי השפעתה טובה יותר ולאורך זמן רב. אנני מכיר תופעות לוואי אך אני מניח כי רופא הגסטרו יוכל למסור לך על נסיונו עם התרופה דר' ויזר

מנהל פורום כירורגיה