המנגיומה

דיון מתוך פורום  כירורגיה

28/02/2000 | 03:11 | מאת: ליאור

ביצעתי ct בטן הכל תקין פרט לכבד ההגדרה היתה המנגיומה בעוד שלושה חודשים ביצעתי אותו צילום וללא ממצאים מה זה המנגיומה מה ההסבר לשינוי בתוצאות הבדיקה מה הסימנים מה הטיפול תודה

29/02/2000 | 15:25 | מאת: ד"ר ישראלית

המנגיומה הינו גידול מקומי של כלי דם -לא מדובר בגידול ממאיר אלא בגידול שפיר של כלי דם שגדלים בצורה מוגזמת מקומית. במדה וההמנגיומה קטנה-אין צורך לטפל, כמובן שאם ההמנגיומה חלפה אין טעם לטפל. במקרה של ך סביר יותר שזוהי המנגיומה קטנה שבסריקת ה CT השניה לא נראתה מכיוון שחתכים נורמלים של CT הנם כ-1 ס"מ ויתכן שההמנגיומה קטנה יותר בדיקת הבחירה של המנגיומה הינה מיפוי

מנהל פורום כירורגיה