mesenteric panniculitis

דיון מתוך פורום  כירורגיה

27/10/2000 | 01:05 | מאת: שלומית זוהר

מבקשת לדעת על המחלה כל מה שידוע אני יודעת שלא ידוע הרבה זוהי מחלה נדירה ידועים כ- 200 מיקרים מחלה שמקורה בשכבת השומן שעוטפת את הבטן למעשה דלקת בשכבה הנ"ל כמה זמן אפשר לחיות איתה ?האם היא מסוכנת ברמה של סכנת חיים? מה הסימפטומים שלה בשלבים המאוחרים שלה ?

28/10/2000 | 11:44 | מאת: ד"ר א. ויזר

שלום שלומית, צדקת זוהי מחלה נדירה שסיבתה אינה ידועה, השערות לגורמים: אלרגיה, זיהום, תגובה אוטואימונית=פגם במע' החיסון, התופעות הן של כאבי בטן, בחילות הקאות, חום נמוך ועוד. לרוב תוקף יותר גברים , עלול לגרום לחסימת מעיים, באיבחון יש לבצע מס' ביופסיות של השומן וקשרי הלימפה בדרך של ניתוח על מנת לודא שלא מדובר במחלה סרטנית. אין כיום טיפול טוב, נעשו נסיונות עם הקרנה, ותרופות כגון סטרואידים. טיפולים אלו לא הביאו לשיפור. הבשורה הטובה שזו מחלה שמגבילה עצמה ולרוב נעלמת עם הזמן. דר' ויזר

30/10/2000 | 00:19 | מאת: שלומית זוהר

קודם כל תודה רבה מקרב לב על תשובתך, עודדת אותנו מאוד , הרופא שטיפל בנו ד"ר רשף מנהריה (רופא מצוין לכשלעצמו) לא יידע אותנו לצדדים הטובים- שישנם מיקרים שהמחלה מגבילה/ נעלמת מעצמה הוא אכן המליץ על טיפול בסטרואידים וכן תרופה נגד דלקות שנותנים לחולי דלקת פרקים האם תוכל להפנות אותנו לחומר (בעיברית) על הנושא ? שוב תודה רבה! שלומית דר' א. ויזר כתב/ה: > > שלום שלומית, > צדקת זוהי מחלה נדירה שסיבתה אינה ידועה, השערות לגורמים: אלרגיה, > זיהום, תגובה אוטואימונית=פגם במע' החיסון, התופעות הן של כאבי > בטן, בחילות הקאות, חום נמוך ועוד. > לרוב תוקף יותר גברים , עלול לגרום לחסימת מעיים, באיבחון יש לבצע > מס' ביופסיות של השומן וקשרי הלימפה בדרך של ניתוח על מנת לודא > שלא מדובר במחלה סרטנית. > אין כיום טיפול טוב, נעשו נסיונות עם הקרנה, ותרופות כגון > סטרואידים. טיפולים אלו לא הביאו לשיפור. הבשורה הטובה שזו מחלה > שמגבילה עצמה ולרוב נעלמת עם הזמן. > דר' ויזר

מנהל פורום כירורגיה