בדיקת שד בהריון

דיון מתוך פורום  כירורגיה

19/10/2000 | 14:32 | מאת: שני

שלום רב, אני בת 35 וכבר שנים אני נבדקת כל חצי שנה ע"י רופא כרורג, בדיקת שד. כעת אני בהריון, בתחילת ההריון. האם נכון הדבר שעלי להיבדק בשלושת החודשים הראשונים להריון כי זוהי תקופה יחסית "מסוכנת" להתפתחות סרטן שד?. נבדקתי ממש לפני תחילת ההריון והכל היה בסדר. אולי עדיף לחכות לתקופה של אחרי הלידה? תודה

19/10/2000 | 18:26 | מאת: ד"ר א. ויזר

שלום שני, את צודקת, אין סיכון יתר בהריון והשד של האישה בהריון גדוש ומשתנה כך שקשה לבדוק ממליץ כי תפני לבדיקה לאחר לידה וגמר הנקה. דר' ויזר

מנהל פורום כירורגיה