שבר לאחר ת.ד.

דיון מתוך פורום  כירורגיה

09/07/2000 | 17:12 | מאת: כהן צפורה

לדר' שלומי ישראלית שלום! תודה על תשובתך. בינתיים נבדקתי אצל כירורג ואבחנתו היא יש דלקת בגיד במקום שמתחבר עם העצם במפשעה. לשאלתי למה הדלקת אינה מופיעה ב u.s נעניתי כי זה לא תמיד מופיע. הצעתו לחזור למרפאת כאב ולקבל זריקה מקומית. אמרתי לו כי הופניתי פעמיים למרפאת כאב על ידי אורטופד באותו ענין (זריקה)אך הרופא ...דילג והפנה אותי לרפואה אלטרנטיבית כפי שהזכרתי,כירופרקטיקה,טוינה,ורפלוקסולוגיה. וגם בפעם האחרונה שביקרתי אצל רופא המרפאה במרפאת כאב גם הפנה אותי לטיפול אלטרנטיבי נוסף.(לפני 3 חודשים) ולא הלכתי יותר. הכירורג הציע שאני יחזור אליו.אני מצידי לא רואה את עצמי נגררת לשם יותר אלא אם כן יש רופא אחר מקביל אליו.נסיונות אינני רוצה יותר. למזלי הופניתי ל U.S. נוסף אך הרופא בדק את הבטן העליונה במקום הבטן התחתונה ששם הבעיה. רק כשאמרתי לרופא הבודק שהופניתי אליו לנושא אחר נכנסתי לבדיקה נוספת אך ההתיחסות היתה לצאת ידי חובה ,להפתר ממני ולא התמקד בבעיה. (בגלל שהערתי לו על הבדיקה) שאלתי האם יש מקום לבדיקה נוספת ? כיצד אני פותרת בעיה רפואית כזו ? (מה עושה תאונת דרכים )

09/07/2000 | 20:38 | מאת: ד"ר ישראלית

שלום לך ציפורה הרשי לי לענות לשאלותייך ראשית הזכרנו לפני מס' ימים את העובדה כי מתיחה של אזור גידי המפשעה יכולה לגרום לכאבים. דומני שאמרתי כי התופעה שכיחה אצל שחקני כדורגל והטיפול הינו מנוחה, והזרקה מקומית של חומרים משככי דלקת זהו לא טיפול ניסיוני. ממליץ כי תפני שוב לכירורג או למרפאת כאב על מנת לנסות זאת לרוב אין בטיפול זה כל סיכון לבריאות דר' ויזר

מנהל פורום כירורגיה