רה-פיסטוליזציה

דיון מתוך פורום  כירורגיה

15/10/2000 | 23:17 | מאת: אהרן שטיינר

האם תתכן רה-פיסטוליזציה בין הטרכאה לוושט גם יותר משנה לאחר נתוח לתקון אטרזיה של הוושט? היאך תתכן העובדה שבבדיקת ברונכוסקופיה שנערכה לבני נמצאה עדות לרה-פיסטוליזציה משמעותית בעוד שמבחינה קלינית אין שום סימפטומים לכך (כגון השתנקויות, דלקות ריאות וכו')?

16/10/2000 | 23:12 | מאת: ד"ר א. ויזר

שלום אהרון ראשית ברפואה הכל יתכן... קיימת אפשרות כי יש פיסטולה כזו ללא סימנים קליניים. יכולה להיות פיסטולה חד כיוונית שקיים מעבר בין שני החללים אך בכוון אחד מהטרכאה לוושט. מעבר כזה אינו גורם כל סימפטומים. לגבי מה לעשות עליך להתיעץ עם כירורג ילדים. דר' ויזר

מנהל פורום כירורגיה