crohn

דיון מתוך פורום  כירורגיה

03/07/2000 | 08:39 | מאת: אדם

שלום ד"ר ויזר, אני חולה crohn. לפני כחצי שנה עברתי ניתוח בבית החולים איכילוב ובהחלטתו של פרו' רחמילביץ. למזלי כרתו לי רק 10 ס"מ והיום אני מרגיש מצויין , עליתי 15 קילו ואפשר להגיד שאני פשוט "חי". אני בן 22 ורציתי לדעת מה עלי לעשות על מנת להפחית את הסיכוי להופעת המחלה שוב, והאם ככל שגודלים התקפי המחלה פוחתים בתדירותם ובעוצמתם? בהזדמנות זו לכל מי שהחליט לעבור ניתוח אני רוצה להגיד שאין ממה לפחד, אני הייתי נגד ניתוחים אבל שאין ברירה, ומגיעים למצב הזה תמיד תחשבו על היום שאחרי, ללא כאבים ללא בחילות, עם תחושת רעב, זו הרגשה נפלאה תאמינו לי, רק אל תשבו במיטה כל היום אחרי הניתוח, ככל שתקומו ותלכו ותסתובבו יותר, יותר מהר תבריאו ואני בטוח שד"ר ויזר מסכים איתי... מי שרוצה לשאול משהו מוזמן תמיד לכתוב לי : [email protected]

03/07/2000 | 18:55 | מאת: ד"ר ישראלית

תודה אדם על תמיכתך אכן ההחלמה לאחר ניתוח בעיקר אצל אדם צעיר היא טובה ומהירה והרגשת ההקלה לאחר הוצאת קטע המעי החולה היא משמעותית. אך... לצערי הכירורגיה אינה מהווה פיתרון למחלה ואני בטוח כי פרופ' רחמילביץ הסביר זאת. קיימת נטיה של המחלה לחזור דווקא באזור החיבור החדש של המעי ואין אתה או הרופאים יכולים לעשות דבר בנידון. כושר עמידתך במחלה תלוי בחוסן גופני ונפשי ןלכן עליך להמשיך את חייך לאכול ולהתחזק ולהמשיך את המעקב אצל הגסטרו בסוף הכתבה בנושא קרוהן בעמוד הראשי של האתר תוכל למצוא פרטים לגבי עמותה התומכת בחולי קרוהן בישראל. צור קשר עימם ותוכל למסור את הרגשותיך ולשתף חולים אחרים. בברכה ובהצלחה דר' ויזר

מנהל פורום כירורגיה