רגישות לזריקת פנמו_וקס

דיון מתוך פורום  כירורגיה

06/10/2000 | 21:13 | מאת: משה

שלום אימי עברה בינואר 86 ניתוח לכריתת טחול ספלנקטומיה לאחר הניתוח ניתן לה בפעם הראשונה זריקת פנמווקס , שלפי מה שהבנתי מהרופא זריקה זו מכסה את התפקיד של הטחול. בינואר שנת 91 אימי שוב קיבלה זריקת פנמווקס ותוך כדי מתן הזריקה אימי פיתחה רגישות שהתבטאה בהתכוצות בלתי מוסברת. מאז אימי חוששת לקבל את הזריקה ובינואר 2001 ימלאו 10 שנים מקבלת הזריקה האחרונה ובו היא אמורה לקבל את הזריקה שוב אך אנו חוששים שאלתי היא האם ידוע לכם על רגישות כל שהיא לזריקה זו במהלך כל שנות השימוש בה? האם יש דרך לבדוק רגישות לתרופה זו? האם יש דרך לבדוק הימצאות של חומר הזריקה בגוף החולה או כמות מסוימת? כל כמה זמן אמורים לקבל זריקה זו בהתאם לשנים מאז הניתוח? אלי לציין שאימי בת 63 אישה וחולה במחלות הבאות סוכרת בשנת 85 עברה כריתת רחם "ספלנקטומיה" בשנת 86 עברה כריתת טחול בשנת 90 עברה כריתת כיס מרה סובלת מהרניה "בקע בבטן בריחת סידן בשנתיים האחרונות עברה ניתוחים אורתופדים לאחר נפילות שבהם פעמים שברה את רגלה באחד הניתוחים בוצע "ריצרד" ובשני פלטינה מעל הברך "פמור" בתודה מראש משה

14/10/2000 | 19:02 | מאת: ד"ר א. ויזר

שלום משה, אכן קיימת תופעה של רגישות לזריקה אם למרכיב העיקרי או לממיס שלו, לדעתי יש להתיעץ עם מומחה למחלות זיהומיות אם בכלל יש צורך בטיפול זה ואם כן ניתן לתת טיפול מקדים על מנת למנוע תופעות של רגישות. דר' ויזר

14/10/2000 | 21:54 | מאת: משה

בהמשך לתשובתך אני מודה לך מאוד על תשובתך אודה לך באם תוכל להמליץ לי על רופאים מאזור הצפון שיוכלים לבדוק זאת מאחר והשנ אימי אמורה לקבל את הזריקה ואני חושש שאם היא לא תקבל אותה מהתוצאות שיכולים להיות בתודה מראש ובברכת שנה טובה משה

מנהל פורום כירורגיה