תולעים וכאבי בטן מוזרים

דיון מתוך פורום  כירורגיה

04/10/2000 | 22:49 | מאת: רויטל

דוקטור נכבד מזה זמן רב אני סובלת מכאבי בטן תחתונה - כאבים מוזרים מאד - כאילו משהו אוכל ומנקר אותי מבפנים. בדיקות גנקולוגיות - וכן שלפוחית השתן - לא הראו דבר. כעת אני מבינה שעלי לבדוק את המעיים. אגב - בדיקה דם היתה תקינה. ברור לי כי אני סובלת מתולעים - זאת ראיתי מזמן - והאמת שהזנחתי במשך שנים. האם יש קשר לדעתך בין הכאבים תולעים - או שיש חשש לדבר אחר? אני בת 37 - נשואה ואם לילדים. אודה לך על תשובתך - בברכת שנה טובה רויטל גורן

14/10/2000 | 18:08 | מאת: ד"ר א. ויזר

שלום רויטל שאלתך אינה בתחום הכירורגיה אך למיטב ידיעתי כאבי הבטן שלך דורשים ברור של מעי גס ודק. זאת במידה ובעיה גיניקולוגית ובשלפוחית השתן נשללו. למיטב ידיעתי תולעים אינן גורמות כאבי בטן אלא אם יש לך בילהרציה שאינה שכיחה בארצנו הקטנטונת. דר' ויזר

מנהל פורום כירורגיה