גידולים תורשתיים / קולנוסקופיה

דיון מתוך פורום  כירורגיה

04/10/2000 | 10:24 | מאת: א

שלום, אבי עבר בדיקת מעיים - קןלנוסקופיה. בבדיקה התגלו 3 גידולים (פוליפים) 2 מהם הוסרו מיד, השלישי יוסר בעוד שבוע בערך. התגלו גידולים אצל קרובי משפחה נוספים. סבי נפטר לפני שנה - כנראה מסרטן בבטן או במעי (אותה הבעיה). נאמר לנו שהגידולים האלו הם כנראה תורשתיים, ויהיה עלי ועל בני משפחתי לעבור בדיקות בסביבות גיל 40. שאלתי היא: האם אני יעביר מחלה זאת גם לילדי? האם עלי לגשת לבדיקה בגיל צעיר יותר מגיל 40? (אני בת 20) האם יש דרך אחרת לגלות את המחלה חוץ מבדיקה קולנוסקופית ? ממה ששמעתי זה לא כ"כ נעים... אודה לך אם תענה לשאלתי א

14/10/2000 | 18:01 | מאת: ד"ר א. ויזר

שלום א. נכון קיימת שכיחות סטטיסטית של המחלה במשפחות מסוימות. אין תחליף לבדיקת הקולונוסקופיה ואין צורך לעשותה לפני גיל 30 עד 40 . קיימת תורשה בעינין זה וקרוב לודאי הדבר יועבר לצאצאייך בעתיד. אני משער כי בעקבות גילוי הגנום האנושי נוכל בעתיד לדעת אם קיים סיכון על ידי בדיקה פשוטה יותר. בברכה דר' ויזר

מנהל פורום כירורגיה