כף יד

דיון מתוך פורום  כירורגיה

28/09/2000 | 00:40 | מאת: מיטל

שלום רב. אני נמצאת בשליחות כרגע. יש לי "גנגליון" קטן בכף היד בערך ס"מ משורש האמה. המקום כואב מאד בנגיעה - מפריע בשעת נהיגה וכ"ו. מה ניתן לעשות? (לפני מספר שנים סבלתי מתופעה דומה בגב כף הרגל והגנגליון הוסר בניתוח. האם זה אומר שיש לי נטיה לתופעה כזו? ממה זה נובע? תודה מראש.

28/09/2000 | 19:39 | מאת: ד"ר א. ויזר

שלום למיטל השליחה, אכן ממצא זה מכאיב ומעצבן אך אין מה לעשות פרט לניתוח אצל כירורג כף יד מומחה. זהו גידול ציסטי של עטיפת הגיד ויכול להופיע בכל מקום אופייני לשורש כף היד. שנה טובה דר' ויזר

28/09/2000 | 23:53 | מאת: מיטל

,תודה על התשובה המהירה. מה יקרה אם לא ינתחו? זה יכול ל"התמוסס" לבד? זה עלול לגדול ולהחמיר? תודה מראש ושנה טובה בריאה ומאושרת

מנהל פורום כירורגיה