ויטמין K בשביל דילול הדם

דיון מתוך פורום  כירורגיה

27/09/2000 | 17:02 | מאת: יפאת

לאחרונה אני סובלת מיתר קרישת דם, ובעיה שיכולה להיות תמידית. הרופאה שלי המליצה לי לקחת כדורי אספירין קרטיה, אך הם גורמים לי למיגרנה. היא אמרה לי שויטמין K הוא הויטמין שאני צריכה לקחת בשביל דילול הדם? האם יש כדורים של ויטמין K? האם יש איזו דרך אלטרנטיבית לקחת ויטמין K במקום כדורי אספירין? תודה בברכת שנה טובה יפאת

27/09/2000 | 18:27 | מאת: ד"ר א. ויזר

שלום יפאת, לצערי אינני מצוי בפרמקולוגיה של התרופות האלו, למיטב ידיעתי יש כאן בילבול מסוים רצוי שתתיעצי עם רופא פנימאי או רוקח. כנסי לפורומים האתר שלנו ומצאי את הפורום המתאים לשאלתך. דר' ויזר

27/09/2000 | 19:33 | מאת: סמדר בן-נון

יפאת שלום, נראה לי שיש בלבול מסויים, אינני יודעת אם שלך או של הרופאה - ויטמין K גורם להפעלה של גורמי קרישה , כלומר הוספת ויטמין זה לתפריטך תחמיר את מצבך ! ויטמין K מצוי בעיקר בירקות ירוקי עלים כמו כרוב, תרד, ברוקולי וכו'. יש תרופות נוגדות קרישה, הידועה ביניהן היא קומדין - אבל צריך להתייעץ עם רופא לפני התחלת טיפול. הרבה בריאות, סמדר בן-נון, דיאטנית קלינית ומנהלת פורום תזונה

28/09/2000 | 09:36 | מאת: יפאת

לסמדר שלום, אכן, יכול להיות שאני בלבלתי אותך, היא אמרה לי שאני צריכה לקחת משהו לדילול הדם, וכאשר התחלתי לקחת כדורי אספירין קרטיה לפי הוראתה, התחלתי עם מיגרנות נוראיות. האם יש משהו בירקות שיכול לגרום לדילול הדם? אודה לך על תשובתך, בברכת שנה טובה, יפאת

מנהל פורום כירורגיה