טחורים

דיון מתוך פורום  כירורגיה

23/09/2000 | 17:02 | מאת: מיקי

האם טחורים יכולים להמצא גם מחוץ לרקטום? מה הטיפול נגד כאבים בלתי נסבלים לאחר קשירת טחורים? פתילות מסוג פרוקטוגליבנול ואחרות (עם קורטיזון) לא עוזרות. אודה על תשובה מהירה.

23/09/2000 | 17:49 | מאת: ד"ר א. ויזר

שלום מיקי, לא ברור ממה את/ה סובל/ת. טחורים חיצוניים מטופלים עם משחה, אמבטיות ישיבה, וכדורים נגד כאבים, לאחר קשירה עלולים להיות כאבים באנוס הנמשכים לרוב מס' שעות עד 48 שעות הטיפול דומה. דר' ויזר

23/09/2000 | 19:49 | מאת: מיקי

תודה דוקטור על תשובתך המהירה, אבל הקשירה נעשתה לפני למעלה מחודש והכאבים נמשכים מאז, כולל דימומים מדי פעם. האם כאבים כתוצאה מניתוח קשירה עלולים להמשך פרק זמן כה ארוך. מדובר באמי, אשה מבוגרת, הסובלת כאבי תופת. אינני יודעת כיצד לעזור לה. בבדיקה אחרונה, לפני למעלה משבועיים, הרופא אמר לה שעכשיו זה מתחיל להרפא והריפוי איטי. כמה זמן צריך לסבול מזה ומה ניתן לעשות? לאחרונה הופיעו גם טחורים חיצוניים (או שמא זה משהו אחר) שאינם מאפשרים לה כמעט בכלל לשבת. הבדיקה הבאה שלה נקבעה לעוד שבוע, אך לדעתי יש לעשות משהו קודם. האם יש מקום לפנות לחדר מיון? אגב, היא מטופלת גם בכדורי ברזל שגורמים לה לשלשולים, האם הכדורים (מסוג Slow fe folic) עלולים לגרום נזק נוסף לטחורים? ממתינה לתשובתך בתודה מראש.

מנהל פורום כירורגיה