תוצאת בדיקת ממוגרפיה

דיון מתוך פורום  כירורגיה

22/09/2000 | 20:51 | מאת: רונית

שלום לד"ר בבדיקת ממוגרפיה שנתית מבנה פיברוגלנדולרי ובחלקו שומני שד- קישרית 7 מ"מ (ללא שינוי מזה כשנתיים) שד- הסתיידות בודדת שפירה מאחר וכנראה אני צועדת במרץ לגיל המעבר שאלתי????? האם לקחת הורמונים ????? אנא חוות דעתך תודה מקרב לב, חג שמח ושנה טובה רונית

23/09/2000 | 16:40 | מאת: ד"ר א. ויזר

שלום רונית, המידע שמסרת אינו מספיק, אם תוכלי לחשוף את גילך, מחלות נוספות, בעיות גניקולוגיות, סרטן שד במשפחה. באופן כללי ניתן לומר כי הממוגרפיה תקינה, עד היום לא הוכח באופן מוחלט קשר בין סרטן שד ומתן הורמונים. ישנם גורמי סיכון אחרים שלעיתים מונעים מתן הורמונים. חיזרי אלינו לפי רצונך דר' ויזר

23/09/2000 | 18:37 | מאת: רונית

ד"ר וייזר, תודה על תשובתך המהירה במשפחתי המקרה הקרוב ביותר של סרטן שד וכריתה נתגלה אצל אחות אימי. באר אלי גילי 47 מחזור מאוד לא סדיר כל כ- 10 ימים מבנה רחם שרירני , בבדיקת אולטראסאונד לפני כשנתיים נצפתה מיומה ובבדיקה לאחרונה המיומה לא נצפתה. בדיקת צוואר הרחם - תקינה אין לי בעיות רפואיות , וחוץ מניתוח קיסרי לא עברתי ניתוחים. מאחר ורמת החיסון שלי נמוכה הייתי רוצה לדעת אם ההורמונים יחזקו אותי. תודה, מאוד חג שמח רונית

מנהל פורום כירורגיה