בקע סרעפתי

דיון מתוך פורום  כירורגיה

22/09/2000 | 16:46 | מאת: רחל

ליפני כשבוע אבי אושפז בבית חולים בעקבות אנמיה קשה(היה לו אמוגלובין 6 בספירת דם) כמו כן הוא סבל בשבועיים האחרונים משילשולים בצבע שחור-שהם היו כנראה הבעיה לאנמיה שהוא הגיע אליה, הרופאים אמרו לי שהם חוששים שמדובר בגידול והחלו בסידרת בדיקות לאיתור מקור הדימום,הוא עשה אולטרסאונד בבטן,צילומי חזה,גסטרוסקופיה ,וקולונוסקופיה,וכולם יצאו תקינות, אך התגלה בקע סרעפתי-והרופאים הניחו שהוא כנראה מקור הדימום. ברצוני לישאול שתי שאלות א. מה זה בקע סרעפתי,והאים ניתן לטפל בו? ב. הרופאים לא בדקו את המעי הדק,כששאלתי מדוע,הם טענו,שנדיר מאוד שיש במעי הדק גידול,ורק אים מצבו לא ישתפר,הם יבדקו את המעי הדק,הם טענו שהבדיקה יותר מורכבת ,ושהם מעדיפים כרגע לוותר עליה, ושאלתי היא: מה מורכב בבדיקה של המעי הדק? בברכה ותודה רחל

23/09/2000 | 16:48 | מאת: ד"ר א. ויזר

שלום רחל בעיה קשה לעיתים לאיבחון היא דמם מדרכי העיכול, רוב הסיבות נמצאות באברים שכבר נבדקו. בקע סרעפתי הוא מצב בו הקיבה נדחפת למעבר לחזה בסרעפת. מופיע אז רפלוקס- מיצי הקיבה עולים לוושט וגורמים לדלקת בוושט ודמום קל שנראה לעיתים בצואה כדם שחור-מעוכל. מצב כזה ניתן לטיפול עם תרופות או ניתוח. בדיקת מעי דק מסובכת מעט יותר אך ניתן לבצע צילום המעי עם בריום(כמו צילום קיבה) בדיקה זו אינה מסובכת אך היא פחות מאבחנת יכול להיות כי ניתן להסתפק בה. נסי להציע זאת בעדינות לרופאי המחלקה.... איחולי החלמה דר' ויזר

מנהל פורום כירורגיה