שבר נשי לאחר תאונת דרכים

דיון מתוך פורום  כירורגיה

25/06/2000 | 08:12 | מאת: כהן צפורה

לד"ר ישראלית שלום! ביצעתי בעבר מיפוי עצמות כללי ובבדיקה לא התגלו ממצאים חריגים. אכן מופיע באבחנה של חדר מיון על בעיה באזור הפוביס זו עצם שמאוד כואבת בזמן לחיצה עליו. אכן מנוחה עוזרת אבל הבעיה לעיתים מחריפה במיוחד במאמץ פיזי של משא או הליכה מאומצת ,או מתיחת רגל בתנוחות מסוימות וכו' לאחרונה ביצעתי שוב בדיקת u.s. וכתוב לי כי אין עדות לממצאים סולידיים או ציסטיים באזור המפשעה. למי עלי לפנות להמשך טיפול לאורטופד או כירורג ? האורטופד הרים ידיים כי אומר לי שעשינו את כל הבדיקות האפשריות בנושא.האם להחליף רופא ? למרות שאני חושבת שהוא רופא טוב. בעבר הייתי אצל כירורג ואמר לי כי לא ניתן לעשות דבר .(הייתי אצל שני כירורגים) אני ממשיכה לסבול מכאבים . תודה על תשובתך.

25/06/2000 | 09:01 | מאת: ד"ר ישראלית

להערכתי פני לאורטופד נוסף. במידה ולא תמצא בעיה בקשי הפנייה למומחה לטיפול בכאב כרוני. בד"כ לא "אוהבים" לטפל בכאב עקב חשש שזהו סימפטום לבעיה אבל במידה וכל בעיה תשלל אין מניעה לשימוש כרוני במשככי כאבים. כאמור"מומחה" לכאב יכול ליעץ לך (במסגרת קופ"ח עם הפנייה מתאימה). בהצלחה

25/06/2000 | 18:07 | מאת: ד"ר ישראלית

גב' כהן יקרה לאחר כל כך הרבה בדיקות ורופאים אכן ניראה שיש לטפל בכאב עצמו. כפי שאת מתארת יש מצב די נדיר של כאבים בעצם הפוביס או בגידים המתחברים אליה. הדבר מופיע בשחקני כדורגל אשר מבצעים תנועות מאומצות אך גם בנשים לאחר לידות הכירורג שלך יכול לבצע TEST פשוט על ידי הזרקת מעט הרדמה מקומית לאזור הכואב אם הבעיה מקומית בלבד זוהי הוכחה טובה אם ההזרקה מעלימה את הכאב. בכל מקרה אני מצטרף לדעתו של דר' ישראלית פני למרפאת כאב הקיימת באזור מגורייך דר' א. ויזר

05/07/2000 | 15:11 | מאת: כהן צפורה

לדר' ויזר שלום ! הופניתי בעבר על ידי אורטופד מספר פעמים (2) עם מכתב הפניה למרפאת כאב על מנת ליצור BLOK במקום אך מנהל מרפאת הכאב שהוא גם רופא מרדים בדרך עקיפה הפנה אותי לטיפולים אלטרנטיביים . (כאילו דלג על מה שכתוב) יום אחד כשסיפרתי למזכירה את הבעיה והזכרתי לה "בלוק" היא אמרה שהוא לא ממליץ כי יש לזה תופעות חריגות כי זה כרוך בהרדמת עצב ואין לדעת איך זה ישפיע הלאה. האם התכוונתה לטיפול מסוג זה ? זה ממשך בתוך המפשעה יכול להיות באגן הקטן ,כל הרצועה כואבת. לאחרונה לקחתי כדורים בשם "סלברה" כי היתה לי בעיה גם בצוואר .בשלב זה הכאב עמום אך ברגע שאני נוגעת ומנסה לאתר את המקום אני מרגישה את הכאב.

מנהל פורום כירורגיה