טחורים

דיון מתוך פורום  כירורגיה

20/09/2000 | 14:36 | מאת: ל.

שלום ד"ר. אני בת 25, נשואה 1/2 שנה ללא ילדים. מזה כשנה אני סובלת מכאבים קשים אך נסבלים שנגרמים ביציאות. היציאות שלי סדירות ואינני סובלת בד"כ מעצירות. יש לציין כי עברתי הפלה טבעית לפני כחודשיים ובמשך תקופה זו (עד לפני כשבועיים) נעלמו לי הכאבים, אבל כאמור הכאבים חזרו לפני כשבועיים. הפעם הלכתי לרופאה כללית שאיבחנה כי יש לי טחורים ויכול להיות שאפילו סדק ונתנה לי משחה (פרוקטוזורין) וכן אמרה לשתות שמן פאראפין. שאלותי הן: 1. ממה נגרמים טחורים? 2. האם זה נורמלי שבגיל צעיר כשלי הם יופיעו? 3. האם זה יעבור פעם? והכי חשוב- אני מתכננת להיכנס להריון בקרוב. האם יש למשחות או לטחורים עצמם איזשהיא השפעה על הריון (בעיקר בשלביו הראשונים ובעיקר נוכח העובדה שעברתי הפלה בשבוע 9)? אודה על תשובתך.(יש לציין שקראתי את המאמרים שאתה מפנה אליהם).

20/09/2000 | 18:31 | מאת: ד"ר א. ויזר

שלום ל' התופעות שאת מתארת יכולות להגרם על יד טחורים חיצוניים בולטים ונפוחים אך הדבר מתאים יותר לפיסורה=סדק. כפי שקראת הטיפול נעשה לאחר איבחון על ידי כירורג ולכל מחלה טיפול שלה. מציע כי לפני הריון נוסף תפני לכירורג לבדיקה וטיפול. בברכה דר' ויזר

מנהל פורום כירורגיה