לאחר ניתוח בקע מפשעתי

דיון מתוך פורום  כירורגיה

18/09/2000 | 22:39 | מאת: גורי

שלום דר' ויזר, לפני 10 חודשים עברתי ניתוח לתיקון בקע מפשעתי בצד ימין. כ-5 ימים לאחר הניתוח אושפזתי בגלל זיהום.טופלתי בביה"ח במשך שבוע באוגמנטין i.v. עם הזמן הכל די הסתדר(למעט צלקת שנשארה במקום שניקזו את המוגלה) והרגשתי טוב. לפני כשבועיים התחילה נפיחות באזור הניתוח עם כאבים קלים ותחושת אי נוחות גופנית, בגלל תופעות אלו. עשיתי בדיקת אולטרה-סאונד שתוצאותיה הראו "תפיחות קלה של הרקמות הרכות, עם מבנה היפואקוגני, נוזלי, בעל גבולות לובולריים, היפראקגניים,ייתן הרשת עם קולקציה." טופלתי במשך 5 ימים ב- vioxx 12.5 mg, והמצב השתפר. כעת הנפיחות והכאב חזרו. נאמר לי כי זו תופעה מוכרת שיכולה להופיע עדיין בתקופה זו(10 חודשים אחרי הניתוח..?) אני בן 53. מה ההסברים שלך לתופעות אלו ומה היית ממליץ ? תודה על תשומת הלב ושנה-טובה, גורי.

19/09/2000 | 18:21 | מאת: ד"ר א. ויזר

שלום גורי, מתוך דבריך אני מבין כי עברת ניתוח אשר בו הוכנסה "רשת" זהו פרט חשוב שהחסרת מהתיאור ותקן אותי אם אני טועה. הרשת המוכנסת על פי שיקול דעת הכירורג היא חומר זר, אשר במקרה של זיהום יכולה למנוע מן הזיהום לחלוף ולעיתים אנו נאלצים להוציאה בניתוח חוזר. יתכן כי התגברת על הזיהום ומה שנותר הוא תגובה של הגוף שלך לגוף זר זה אמור להסתדר תוך מס' חודשים. במידה והעינין נמשך צריך לחזור לכירורג ולשקול ניתוח חוזר להוצאת הרשת. מקווה שתחלים דר' ויזר

מנהל פורום כירורגיה