יעוץ

דיון מתוך פורום  כירורגיה

18/09/2000 | 22:00 | מאת: שלומי לוי

שלום. אבא שלי עבר אתמול ניתוך למעקפים של כלי דם ברגל שמאל ,ובעורק המעיים ברגל ימין היה צריך רק לפתוך את הסתימה במהלך הניתוך לאחר שני המעקפים התעוררה בעיה קרדיולוגית ולכן הופסק הניתוך בכדי ליצב אותו השעירו אותו בהרדמה והפרופסור אמר שאם המצב ישתפר ימשיכו בניתוך לאחר שעתיים הגיע הפרופסור ואמר שאין צורך להמשיך בניתוך שהסתימה השתחררה ברצוני לדעת אם זה אפשרי שמצב כזה קורא ואיך עוד ברצוני לדעת איזה סוג של שתל מכניסים ,מה רמת הסיכון,והאם קימות סכנות של דחיה מצד הגוף תודה מראש שלומי לוי

19/09/2000 | 18:24 | מאת: ד"ר א. ויזר

שלום שלומי, מאחל לאביך החלמה מלאה, לרוב מכניסים בשתלים אלו גורטקס - זהו חומר סינטטי שאינו נידחה על יד הגוף. היות ומדובר בחולה לב יש צורך לתת בקביעות טיפול נגד סתימות חוזרות היות וגם השתל עלול להסתם. סתימות ניתן גם לסלק מתוך כלי דם ללא מעקפים ויתכן שחלק מהן הוסר בניתוח שעבר אביך. דר' ויזר

19/09/2000 | 23:29 | מאת: שלומי לוי

תודה רבה על התשובה המהירה לאחר שראיתי את התמונה שלך באתר ולכן אני חושב שאנחנו גם מקירים וגם עבדנו ביחד בערך לפני עשר שנים בנט"ן של מד"א בת-ים היתי שם מתנדב ואתה היתה הרופא נט"ן

מנהל פורום כירורגיה